Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

tekstiili- ja muotisanasto

Laadukkaiden kankaiden ja kuitujen käyttö kuuluvat olennaisena osana PETER HAHNin ylelliseen muotiin. Arvostamme erityisesti miellyttäviä luonnonmateriaaleja, kuten kashmiria, puuvillaa ja silkkiä. Ohessa esittelemme materiaalien ominaispiirteitä ja muotimaailman erikoissanastoa A:stä Ö:hön.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
R
Raglanhihat

Erityinen hihojen leikkausmalli. Kädentien sauma kulkee kainalosta pääntien reunaan sekä etu- että takakappaleen puolella.

Rakkulakreppi

Kangas, jossa on rakkulamainen pinta. Voidaan jaotella käsiteltyyn kreppiin ja cloqueen. Cloquessa rakkuloiden muoto ja koko riippuu sidoksesta, käsitellyssä krepissä lipeöidyistä tai painetuista kohdista.

Rallitakki

Takki muistuttaa autourheilun teknisiä vaatteita. Valmistettu nappanahasta tai nahkajäljitelmästä.

Rami

Rami-kasvin (kiinanruoho) runkokuitu; pellavaa muistuttava, hyvin kiinteä ja silkkimäisesti kiiltävä kuitu. Kasvatusalueet: Florida, Indonesia, Filippiinit.

Ranskalainen kalvosin

Kalvosimet käännetään ulospäin ja suljetaan eleganteilla kalvosinnapeilla.

Raschel-pitsi

Loimilankakangas, jossa on usein tyllipohja. Käytetään naisten alusvaatteissa ja tukialusvaattessa.

Ratiné

Vahva karstalankainen talvipäällysvaatekangas, jonka nukitettu oikea puoli erikoisen viimeistyksen avulla on tehty nuppu- eli sykkyräpintaiseksi.

Ratsastustyyli

Ratsastajien vaatetuksesta inspiraationsa saanut tyyli. Tyypillisiä elementtejä ovat ratsastustakit, joissa on usein korostettu takahelma, nahkanapit sekä koristeellisia nahkaelementtejä, sekä ratsastushousut, jotka on leikattu vyötärön ja pohkeiden alueelta vartalonmyötäisiksi, reisien kohdalta väljemmiksi. Reiden sisäpuoli ja takamus on usein vahvistettu nahka- tai vakosamettipaikalla.

Raw denim

Farkkukangas, joka työstetään farkkuvaatteiksi pesemättömänä ja käsittelemättömänä. Kun vaatetta käytetään ja pestään, se kadottaa osittain alkuperäisen värinsä.

Rayé

Pitkittäisraitakuviointi, joka syntyy kirjokudonnalla, sidosta vaihtamalla, loimilangan paksuutta vaihtelemalla tai painamalla.

Redingote

Riding coat. Vyötäröltä kavennettu takki, helmaa kohti levenevä, usein kaksirivinen. Käännetty kaulus.

Reikäkirjailu

Reunakoristelu, jossa on reikiä. Kude- tai loimilankoja vedetään pois, jolloin jäljelle jääviä lankarivejä voidaan kiinnittää neulan ja langan avulla yhteen erilaisin koristepistoin.

Reikäneule

Reikäneuleessa on nimensä mukaisesti reikiä. Neuleeseen saadaan reikä tekemällä peräkkäin lisäys (langankierto) ja vähennys. Reikäkerrosten väliin neulotaan yleensä välikerros ilman vähennyksiä ja lisäyksiä. Jos vähennykset ja lisäykset tehdään joka kerroksella, saadaan rei'istä verkkomaisia.

Reikäneulos

Ransk.: á jour = reiällinen. Ajour- eli reikäneulosta käytetään tavallisesti neuleessa, eli tehdään reikä lisäämällä silmukka langankierrolla ja vähentämällä silmukka kaventamalla. Nimitys voi kuitenkin viitata sekä rei'itettyihin neuleisiin että kudonnaisiin. Reikäkirjailun kaltainen kuvio syntyy vastaavalla sidostekniikalla, esimerkiksi kierretoimikkaalla tai loimi- ja kudelankojen säätämisellä.

Renforcé

Palttinasidoksinen puuvillakangas. Keskivahva, yksivärinen tai painettu.

Reservipaino

Kuvioinnin mukaan painettavan reservointiaineen avulla estetään väriaineen kiinnittyminen näihin kohtiin.

Resorihihat

Hihat, joissa on ompelemalla kiinnitetyt ja muotoillut resorikaitaleet. Kapeammat ja pehmeämmät kuin kalvosimet.

Retrotyyli

Muotimaailmassa ei menneitä asukokonaisuuksia yleensä käytetä myöhemmin uudestaan. Retrotyyliin suunnitellussa asussa käytetään kuitenkin menneiden aikojen muodikkaita elementtejä.

Reunatikkaus

Näkyvä tikkaus, joka reunustaa päälle tai sisään ommeltujen taskujen reunoja.

Reversible

Ransk. = käännettävä. Kangas jossa on kaksi erilaista puolta, joita voi molempia käyttää oikeina puolina.

Richelieu-kirjonta

Reikäkirjonta, jossa kuvioinnin reuna päätellään, ja alueet leikataan pois vasta sen jälkeen.

Ring denim

Perinteinen denimkangas. Epätasainen pinta, joka syntyy käyttämällä ring-lankaa. Ring-langassa on tarkoituksellisia paksunnoksia langassa. Näkyvät ohuemmat ja paksummat kohdat vahvistuvat kivipesussa.

Ripsi

Kaikki kankaat, joissa on ripsiviivoja (pitkittäis- tai poikittaissuuntaan), jotka kudotaan hienosäikeisistä kampalangoista.

Ristikkoruudutus

Yksittäiset, toisistaan poikkeavan väriset loimi- ja kudelangat saavat aikaan ristikkokuvan.

Romanttinen tyyli

Tyyliin kuuluvat romanttiset elementit, kuten röyhelöt ja poimut, leikkisät leikkaukset ja kukallisten painatusten ja pastellisävyjen käyttö.

Roomalaissandaalit

Matalat sandaalit, jotka kiinnitetään useilla, yleensä ruskeilla nahkanauhoilla. Melko ankaraa ulkonäköä pehmennetään usein koristeilla, kuten strassikivillä tai kukilla.

Rykmenttiraita

Yksi- tai monivärinen raitakuvio kravateissa tai miesten paidoissa.

Rypistyvyyden estokäsittely

Rypistyvyyden estokäsittelyssä puuvilla käsitellään kemiallisesti keinohartsilla. Kosteuden imevyys- ja säilövyystaipumustensa vuoksi puuvillalla on taipumusta rypistyä. Keinohartsikäsittelyllä näitä taipumuksia voidaan hillitä.

Röyhelö/frilla

Röyhelöity, laskostettu tai pliseerattu nauha kankaasta tai pitsistä, jota käytetään koristuksena.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi