Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

tekstiili- ja muotisanasto

Laadukkaiden kankaiden ja kuitujen käyttö kuuluvat olennaisena osana PETER HAHNin ylelliseen muotiin. Arvostamme erityisesti miellyttäviä luonnonmateriaaleja, kuten kashmiria, puuvillaa ja silkkiä. Ohessa esittelemme materiaalien ominaispiirteitä ja muotimaailman erikoissanastoa A:stä Ö:hön.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
J
Jackie O. -tyyli

Tämän pukeutumistyylin inspiraationa toimii 60-luvun tyyliesikuva, Yhdysvaltojen presidentin J. F. Kennedyn vaimo. Tätä tyyliä kuvastaa yksinkertainen, puhdas eleganssi ja siihen kuuluvat A-linjaiset jakut, joissa on lyhennetyt hihat ja suuret napit, hiukan vyötäröltä kavennetut, polviin saakka ulottuvat mekot, carré-kengät sekä pillerihattu.

Jacquard-kangas

Kuvioitu kangas. Kuviot syntyvät loimi- ja kudesatiinisidoksen vaihtelun sekä erilaisten lankojen käytön myötä.

Jacquard-neulos

Neulotaan yleisimmin joustinneulos- ja interlock-pohjille. Yleisimmin kaksi-, kolme- tai nelivärisiä. Jokainen neuloksen lanka neuloo tekniselle nurjalle kerroksen. Taustasta tulee vaaka-, pysty- tai diagonaaliraitainen, verkko- tai linnunsilmätaustainen. Väririvien neulomisessa käytetään jättösilmukoita. Neulosta käytetään pikkutakeissa, hameissa, neulepuseroissa sekä neulostakeissa.

Jakkupuku

Jakkupuku koostuu yleensä kahdesta osasta, bleiseristä ja hameesta. Molemmat osat on valmistettu samasta materiaalista ja niitä täydennetään paitapuserolla, neulepuserolla tai bodyllä.

Janker

Baijerilais-itävaltalainen kansallispuvun takki. Suora leikkaus, usein ilman kaulusta tai pystykaulus. Sarvi- tai metallinapit. Applikaatiot tai koristeompeleet lisäävät kansallispuvun ominaisleimaa.

Japon/japaninsilkki, pesusilkki

Hieno, hyvin tiivis palttinasidoksinen silkkikangas keitetystä gregé-silkistä. Käytetään puseroissa ja mekoissa.

Jaspé-kangas

Huomiota herättämättömästi useampivärinen kangas, valmistettu jaspé-langasta.

Jaspé-lanka

Kahdesta tai kolmesta erivärisestä etulangasta kehrätty lanka, jossa on väriefekti. Lanka on kehrätty yhdeksi yksinkertaiseksi langaksi, vaikka se näyttää kerratulta langalta.

Javanese

Palttinasidoksinen kangas viskoosista. Sileä ja pehmeä kangas, joka laskeutuu sulavasti. Kevyet poikittaiset vaot syntyvät kuteessa käytetyistä kehruukuitulangoista ja filamenttilangoista loimessa.

Jeggingsit

Nimitys tulee englanninkielisistä sanoista "jeans" ja "leggings", ja myös vaatteen ulkoasu on tämän mukainen. Jeggingsit jäljittelevät materiaaleiltaan, väreiltään ja kuvioinneiltaan farkkujen ulkoasua, mutta ne ovat yhtä mukavat yllä kuin leggingsit.

Jersey

Englannin jersey suomentuu usein neulokseksi tai trikooksi. Jersey-nimellä kutsutaan meillä tukevaa villakangasta, josta valmistetaan esim. naisten leninkejä. Nimensä materiaalit ovat saaneet englantilaisen Kanaalisaaren Jerseyn mukaan.

Jet-housut

Vartalonmyötäiset housut, joissa on yleensä kontrastiväriset raidat sivuissa. Jäljittelevät alun perin kilpa-ajajien ja kilpalaskettelijoiden housuja. Valmistetaan bi-elastisesta stretchkankaasta, ja housuihin lisätään pehmustettuja osioita.

Jewel-villapusero

Koristeellinen villapusero, jonka koristeissa käytetään värillisiä kiviä ja kimallekoristeita.

Jodhpur-housut

Ratsastushousut, jotka ovat ylhäältä pallomaiset, alhaalta tiukat. Reisien sisäpuoli ja takamus on paikattu nahkalla. Nimi juontaa juurensa intialaiseen kaupunkiin Jodhpuriin, joka on tunnettu hevosten kasvattamisesta ja poolo-pelin levittämisestä.

Jogging-asu

Urheiluasu, jossa on huppu ja resorit hihoissa ja lahkeissa. Kesäksi sopivia materiaaleja ovat paksu trikoo ja ribbineulos, kun taas välikausiaikaan käytetään veluurikangasta. Talvella sopiva kangas on lämmittävä fleece.

Joustinneule/ribbineule (neulostyyppi)

Ribattujen kankaiden valmistuksessa vain tietyt neulat neulovat. Niistä neuloista, jotka eivät neulo, syntyy vaakatasoinen ribbiefekti. Kangas on hyvin joustava leveyssuunnassa. Jos tekniikkaa yhdistetään väripalmikointiin (ks. palmikointi), saadaan vaakasuoraan kaksivärinen neulos.

Jumpperi

Coco Chanel vakiinnutti rennosti muotoillun neulosyläosan 20-luvulla. Jumpperissa ei ole vetoketjua, se on neulosta ja siinä on vyötärönauha.

Jumpsuit

Kokovartalopuku, joka oli alun perin laskuvarjohyppääjien suoja-/työasu, nykyisin vakiintunut käyttöön naisten muodissa. Puvulle ei ole tiukkoja rajoitteita, vaan sen malli ja muoto voivat olla moninaisia.

Juutti

Niinikuitu juuttikasvin varresta. Juuttikasvit ovat hyvin puumaisia ja epätasaisia. Kestävyydeltään ja joustavuudeltaan ne ovat pellavakuitujen kaltaisia. Käytetään mm. pakkauskankaissa, matonpohjakankaissa ja seinävaatteissa.

Jätkänpusero/lumberjack

Vyötärölle ulottuva, urheilullinen jakku, jossa on vyötärökaitale. Toisin kuin pusakka, jätkänpusero ei kiristä vyötärökaitaleesta.

Jättipaita

Ylipitkä, yleensä väljästi leikattu t-paita tai paitapusero, jossa on suuri kuvio. Käytetään myös kesäisinä yöpaitoina.

Jättösilmukka

Jättösilmukka syntyy, kun silmukkaa ei neulota, vaan lanka ohittaa silmukan neulan selkäpuolelta. Neulos on tiivis, rivien suuntaan leveä ja vakojen suuntaan matala rakenteeltaan. Leveyssuuntainen jousto on vähäinen.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi