Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

tekstiili- ja muotisanasto

Laadukkaiden kankaiden ja kuitujen käyttö kuuluvat olennaisena osana PETER HAHNin ylelliseen muotiin. Arvostamme erityisesti miellyttäviä luonnonmateriaaleja, kuten kashmiria, puuvillaa ja silkkiä. Ohessa esittelemme materiaalien ominaispiirteitä ja muotimaailman erikoissanastoa A:stä Ö:hön.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
G
Gabardiini

Selvästi diagonaaliviivaista, usein 3- tai 4-vartista toimikassidoksista kangasta. Leikkaamisen ja prässäämisen ansiosta oikea puoli on sileä. Käytetään puvuissa, takeissa ja jakkupuvuissa.

Garnityyri

1. Koristekaulukset, rusetit, nauhat, sulat, kukat tai muut koristeet eli somisteet.2. Alusvaatteissa paidan ja housujen kokonaisuus, kerrasto.

Gaucho-housut

Leveä, pohjemittainen housuhame, joka on saanut inspiraationsa ns. gauchoilta eli eteläamerikkalaisilta karjapaimenilta.

Gaufré/gofree

Palttinasidoksinen kangas, jonka pinta on kohokuviomainen. Kankaaseen on kuviotelalla painettu syvennyskuvioita. Kuviot jäävät pesunkin jälkeen pysyviksi, jos kuviokohtiin painettaessa käytetään tekohartsia.

Gauge (GG)

Neulekoneen neulajako, joka kertoo, miten monta neulajakoa (neula + väli) on 1,5 englantilaisella tuumalla (25,4 mm).

Genre

Ransk. = laji, luokka. Ala-, keski- ja ylägenre: vaatetus jaotellaan eri hinta- ja laatukategorioihin sekä eri kohderyhmille.

Georgette/crepe georgette

Kangas on saanut nimensä pariisilaisen modistin, Georgette de la Planten mukaan. Palttinasidoksinen kangas, jossa joka toinen loimi ja kudelanka on erikierteistä kreppilankaa. Kudonnassa syntyy ohut, pehmeä kreppikangas.

Gilet

Ransk. = kaikentyyppiset liivit. Leikkaus on vyötäröltä kavennettu ja vartalonmyötäinen. Runsaat koristelut ja melko vaatimaton selkäosa vuorikankaasta.

Glacé

Villakampalankakangas, joka on samannimisen käsittelyn seurauksena kiiltävä. Koska kangas on "kuvaton", sitä voidaan työstää hyvin.

Gladiaattorisandaalit

Nahkasandaalit, joiden esikuvana olivat muinaisten roomalaisten käyttämät kengät. Runsaasti remmejä, usein polviin ulottuvat.

Glamour-tyyli

Kuuluisuuksien asuista inspiraationsa saava tyyli. Tyyliin kuuluvat läpikuultavat kankaat, kiiltävät efektit sekä rohkeat, vartalonmyötäiset leikkaukset. Tyylin täydentävät runsaat ja loisteliaat asusteet.

Glam rock -tyyli

1970-luvun musiikkimaailmasta inspiraationsa ammentava tyyli. Musta kiiltonahka, glitteri, paljetit ja niitit kuuluvat tähän tyyliin.

Glencheck

Erivärisistä langoista kudottu ruudullinen kangas, jossa on kooltaan vaihteleva pepitakuosi, minkä lisäksi kankaassa erottuu isompi ns. tehoruudutus. Käytetään puvuissa ja jakkupuvuissa.

Gobeliinikuvio

Saanut nimensä gobeliini-väriperheen mukaan. Vanhojen seinävaatteiden tyyliin valmistettu, väreiltään haalistettu kangas on kuvioitu esittävin aihein. Toinen nimitys: ryijykuvio.

Godet

Ransk. = kellolaskos. Kiilanmuotoiset kangaskaistaleet, jotka on lisätty suoraksi leikattuun kaitalehameeseen. Niiden ansiosta helmasta tulee liehuva. Hametta kutsutaan godet-hameeksi.

Golfhame

Tätä urheilullista hamemallia koristavat korkeat, tikatut laskokset keskellä edessä sekä sivutaskut tai päälle ommellut taskut.

Grain

Ransk. = jyvä. Ripsisidoksinen kangas, jossa on ohuita poikittaissuuntaisia ripsivakoja. Valmistetaan useimmiten silkistä tai tekokuiduista.

Granité

Kampalangasta valmistettu kangas. Tyypillisesti rakeinen, pieniä helmiä muistuttava sidoskuva, joka syntyy kreppisidosta käyttämällä.

Green cotton ©

Green Cotton tarkoittaa huolellisesti valikoitua, puhdasta, luonnollista puuvillaa, joka on kasvanut ilman kemiallisia lannoitteita ja käsittelyjä. Värjäys-, paino- ja valmistusprosessien aikana on huomioitu viimeisteltyjen puhdistus- ja kontrollijärjestelmien avulla jatkuvasti ympäristönäkökohdat. Lopputuloksena on laatu, joka on saanut useita palkintoja. GREEN COTTON on tanskalainen merkki, ja siinä yhdistyvät innovatiivisuus ja ympäristön tiedostava vastuullisuus tuotteen elämänkaaren alusta loppuun saakka. Niin tuotanto, design, markkinointi kuin hallintokin ovat sitoutuneet samaan filosofiaan: Vähäisempi ympäristön saastuttaminen hyödyttää niin meitä kuin maailmaa, jossa elämme.

Gregé-silkki

Se "aito silkki". Kokongista kelattu yhtämittainen ja erityisen arvokas luonnonsilkkilanka. Vastakohtia ovat kehrätyt luonnonsilkkituotteet, kuten bourette- ja schappe-silkki.

Guanako-villa

Villinä Andeilla elävän kamelien heimoon kuuluvan guanakon aluskarva (villa ja alusvilla).

Guipurepitsi

Pitsi, jossa ei ole pohjakangasta. Kuvio nyplätään ensin pohjakankaaseen, joka irtoaa myöhemmissä työstövaiheissa.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi