Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

tekstiili- ja muotisanasto

Laadukkaiden kankaiden ja kuitujen käyttö kuuluvat olennaisena osana PETER HAHNin ylelliseen muotiin. Arvostamme erityisesti miellyttäviä luonnonmateriaaleja, kuten kashmiria, puuvillaa ja silkkiä. Ohessa esittelemme materiaalien ominaispiirteitä ja muotimaailman erikoissanastoa A:stä Ö:hön.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
E
Easy care

Engl. = helppohoitoinen. Yleensä kuluttaja voi itse pestä tuotteen, joka on helppo silittää, likaa hylkivä, vähän nyppyyntyvä, nopeasti suoristuva sekä tuholaisia sietäväksi viimeistetty.

Efektilanka

Efektilankoja muokataan tietoisesti valmistusprosessissa. Näin syntyy erityisiä efektejä, kuten eripaksuisia kohtia tai nyppyjä.

Eksoottiset kuviot

Viidakon monimuotoisuuden innoittamat kuviot ja kuva-aiheet.

Elastaani

Hyvin joustava kuitu, joka kehrätään muiden materiaalien (luonnon- tai tekokuitujen) kanssa. Kangas (esim. puuvilla) tulee näin joustavammaksi ja vähemmän rypistyväksi. Vaatteessa on suurempi liikkumisvapaus ja käyttömukavuus. Valmistajien merkkejä ovat Dorlastan ja Lycra.

Empire-linja

Napoleonin ajan muodin innoittama tyyli. Vyötärölinja on rinnan alapuolella ja näin rintamus korostuu. Helmaa kohti siluetti levenee tai pysyy kapeana.

En vogue

Ransk. = muodissa.

Etnotyyli

Tyyliin kuuluvat vieraiden kulttuurien kuvioinnit sekä kullekin maalle tyypilliset leikkaukset.

Etsattu pitsi

Huomiota herättävä, raskas pitsikangas. Pohjakangas kirjotaan koneella, myöhemmässä työstövaiheessa ommelpohja poistetaan kemiallisesti.

Etsattu sametti

Lyhytnukkainen ja pehmeä samettikangas, jossa on paksu nukka läpikuultavalla pohjalla. Kuvio syntyy kuitunukan etsaamisesta halutun kuvioinnin mukaiseksi. Käytetään mekoissa, paidoissa ja juhla-asuissa.

Etsipainanta

Etsipainannassa esivärjätylle tuotteelle painetaan etsipasta, joka poistaa värin painokohdasta. Mikäli painatuksen jälkeen näkyviin tulee tuotteen alkuperäinen valkoinen, puhutaan valkoetsistä. Jos etsatulle alueelle lisätään samanaikaisesti uutta väriä, puhutaan värietsistä.

Eyecatcher

Engl. = katseenvangitsija. Muodissa käytetty käsite; huomiota herättävä yksityiskohta, erikoinen leikkaus. Kaikenlaiset muotiin liittyvät silmiinpistävät seikat.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi