Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

tekstiili- ja muotisanasto

Laadukkaiden kankaiden ja kuitujen käyttö kuuluvat olennaisena osana PETER HAHNin ylelliseen muotiin. Arvostamme erityisesti miellyttäviä luonnonmateriaaleja, kuten kashmiria, puuvillaa ja silkkiä. Ohessa esittelemme materiaalien ominaispiirteitä ja muotimaailman erikoissanastoa A:stä Ö:hön.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
D
Damasti

Merseroidusta, korkealuokkaisesta puuvillasta valmistettu kangas. Kuosin suuret kuviot tai hieno ornamenttikuviointi muodostuvat vaihtuvista loimi- ja kudesatiineista.

Dandy look

Englantilaisten 1800-luvun dandyjen inspiroima keikarityyli. Tyypillisiä tyylille ovat kapeasti leikatut pidemmät pikkutakit tai pitkät bleiserit, silkkiliivit, silkkihuivit ja valkoiset paidat, joissa on röyhelöitä.

Débardeur/slipoveri

Lyhyt, laatikkomallinen, hihaton pusero. Käytetään puseroiden tai paitojen päällä.

Dégradé/liukuvärjäys

Tasainen värien kulku tuotteessa, vaaleasta tummaan tai väristä toiseen. Efekti saadaan aikaiseksi värjäämällä tai käyttämällä neulonnassa erivärisiä lankoja.

Dekatointi

Höyrykäsittely, jolla kankaaseen palautuu sen luonnollinen kosteus. Lisäksi kiillotuksesta tai prässäyksestä saatu kiilto heikkenee.

Délavé

ks. Fade Out

Denim (blue denim)

Kaikkien kestävien, yleensä sinisten loimitoimikassidoksisten puuvillakankaiden nimitys. Kankaita käytetään farkkujen valmistukseen. Denimin paino ilmaistaan unsseina.

Digitaalinen painanta

Toivottu kuva siirretään suoraan tietokoneelta painokoneeseen. Kuvio voi näin ollen olla minkälainen hyvänsä.

Dinner jacket

Tyypillinen kesäsmokki. Valkoinen smokkitakki ja valkoiset kauluskäänteet. Dinner Jacketin kanssa käytetään aina mustia housuja.

Dior-laskos

Kapeissa hameissa keskellä takana oleva halkio. Neliönmallinen kangaspala, joka on hamekankaasta tehty, kiinnitetään alushameeseen.

Dirndl

Kansanpuku, jonka alkuperä on Alpeilla. Puvussa on tyypillisesti puhvihihainen dirndl-pusero, kureliivit, kuvioitu hame sekä esiliina. Materiaali riippuu käyttötarkoituksesta.

Dolman-hihat

Korkeat hihan pyöriöt, jotka voivat olla kulmikkaita tai pyöreitä. Hihat ovat leikkaukseltaan melko leveät ja niissä on näyttävät tikkipisto-ompeleet.

Donegal

Nimetty Luoteis-Irlannissa sijaitsevan alkuperänsä mukaan. Urheilullinen kangas, pääasiallisesti palttinasidoksinen (kirkas/vaalea loimi, tumma kude). Tweedinkaltainen.

Double face/kaksipuoleinen kangas

Raskas kangaslaatu, joka muodostuu kahdesta kangaskerroksesta, jotka sidotaan toisiinsa tiukasti kutoen. Kuviointi on molemmilla puolilla samanlainen, puolet ovat erivärisiä.

Drapé

Satiinisidoksinen, hyvin sileä villakangas. Käytetään yleensä juhlapuvuissa.

DTG (direct to garment)

Etukäteen värjätty tai valkaistu kangas painetaan suoraan, samalla esivärjäyksen ja painon väri kirkastuu.

Duchesse

Ransk. = herttuatar. Loimisatiinisidoksinen kangas, joka valmistetaan silkistä, puolisilkistä tai tekokuitufilamenteista. Erittäin tiivis ja kiiltävä.

Duffelitakki

Laatikkomallinen takki, jossa on huppu, kapulanapit sekä suuret, päälle ommellut taskut. Huomiota herättävät koruompeleet ja nahkakaitaleet sekä päällysmateriaalina käytetty villahahtuva tai loden-villakangas antavat takille sen erityisen, urheilullisen, hiukan jäykän ilmeen.

Dupionsilkki

Palttinasidoksinen silkkikangas. Kankaassa käytetään villisilkkilankaa, josta ei ole poistettu serisiiniä, minkä ansiosta kankaan pinta on epäsäännöllinen.

Duvetine/duvetiini

Pehmeä kudesatiinisidoksinen puuvillakangas. Mokkanahkan kaltainen mattapinta syntyy kudonnan jälkeisellä nukitus– tai smirgelöintiprosessilla.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi