Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

tekstiili- ja muotisanasto

Laadukkaiden kankaiden ja kuitujen käyttö kuuluvat olennaisena osana PETER HAHNin ylelliseen muotiin. Arvostamme erityisesti miellyttäviä luonnonmateriaaleja, kuten kashmiria, puuvillaa ja silkkiä. Ohessa esittelemme materiaalien ominaispiirteitä ja muotimaailman erikoissanastoa A:stä Ö:hön.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
C
Camping-kaulus

Käytetään vapaa-ajan paidoissa ja puseroissa. Yläkaulus ja vuoraus on ommeltu yhtenä kappaleena ilman tikkausta.

Canvas/kanvaasi

Kestävä, karhea ja tiivis puuvillakangas palttina- tai panamasidoksella. Käytetään housuissa, urheilutakeissa ja vapaa-ajan vaatteissa.

Caprihousut

Juuri ja juuri polven peittävät tai ¾-pituiset kesähousut. Tunnusmerkkeinä vartalonmyötäinen leikkaus ja lyhyet sivuhalkiot.

Cargohousut

Urheilulliset housut, joissa on päälle ommellut taskut.

Carmen-paita

Carmen-tyyliin kuuluu olkapäät vapaaksi jättävä pääntie, ja usein röyhelöitä tai poimuja. Tyyliin kuuluvat myös leveät hihat.

Carré/carreaux

Ransk.= ruudullinen. Hienovaraisesti ruudullisten kankaiden nimitys. Kankaan väritys on sävy sävyyn.

Cashgora

Kashmir- ja mohairvuohen risteytys. Cashgora-luonnonkuitu vastaa kestävyydeltään ja kuitujensa pituudelta mohairia, ja kiilloltaan, sileydeltään ja pehmeydeltään aitoa kashmiria, jota se on kuitenkin paljon kestävämpää.

Casual

Rento, väljä pukeutumistyyli.

Chanel-tyyli

Nimetty Pariisista lähtöisin olleen muodinluojan, Coco Chanelin (1883–1971) mukaan. Tyylille ominaista ovat lantiolle ulottuvat, leikkaukseltaan suorat, kauluksettomat jakut sekä juuri ja juuri polven alapuolelle ylettyvät hameet. Materiaaleina käytetään löyhästi kudottuja tweed-kankaita tai bouclé-kankaita. Tyylin täydentävät pitkät helminauhat ja kultaiset ketjuvyöt.

Changeant

Silkkivuorikangas. Kankaassa on valonsäteiden suunnasta riippuen erilainen pinta, ja se kiiltää. Ominaisuus on erityisen näkyvä silkissä tai tekokuiduissa. Sädehtivä kiilto syntyy käyttämällä erivärisiä loimi- ja kudelankoja.

Charleston-mekko

Leikkaukseltaan suora, juuri polven yläpuolelle yltävä mekko, joka ei ole vartalonmyötäinen. Innoitus tulee 1920-luvulta. Mekossa on laskoksia tai ripsuja, jotta mekko antaisi riittävästi liikkumatilaa tuon ajan suosittuun charleston-tanssiin.

Charmelaine

Pehmeä villakangas kampalangasta, satiinisidoksinen. Toinen puoli on kiiltävä, toinen mattapintainen. Kiiltävä puoli tehdään leikkaamalla ja prässäämällä.

Charmeuse

Charmeuseksi kutsutaan erityistä, purkautumatonta trikookangasta. Se tehdään useimmiten polyamidista, joskus viskoosista. Hyvän muotonsapitävyyden vuoksi charmeusea käytetään usein yöasuissa ja tukialusvaatteissa.

Checks

Englantilainen nimitys ruudutukselle.

Chelsea-saappaat

Polvenkorkuiset saappaat, jossa ei ole nauhoja tai vetoketjua, mutta varressa on joustavat kaitaleet.

Chemise-mekko

Puuvillakankaasta valmistettu mekko, joka on hyvin sileä ja naisellinen. Kokopitkä nappilista, paitakaulus ja päälle ommellut taskut.

Chenillekangas

Sametinkaltainen pehmeä kangas, joka valmistetaan chenille-kuteesta, kuuluu nukkakankaisiin. Käytetään puseroissa, kaulahuiveissa ja käsineissä.

Chiné

Kangas, jossa on värikkäitä kuvioita. Kuviot ovat reunoiltaan epäselviä. Tämä saadaan aikaiseksi painamalla loimea ennen kutomista ja vetämällä loimia lopuksi vastakkain.

Chinos

Klassiset beiget tai khakinväriset puuvillahousut. Ensimmäisiä chinos-housuja, jotka tehtiin intialaisesta puuvillasta, käyttivät brittiläiset siirtomaajoukot 1700-luvun puolivälissä.

Clean look/pelkistetty tyyli

Selkeät linjat, ei leikillisiä elementtejä. Yksiväriset, hillityt vaatteet ja asusteet.

Clever wool

Villakankaan lisäominaisuuksien kuten joustavuuden, pestävyyden, likaa hylkivyyden sekä pysyvien laskosten tunnusmerkki.

Clogs/puukengät

Kannattomat kengät, joissa on tyypillisesti muotoillut puupohjat.

Cloqué/ontelokangas

Cloquéksi kutsutaan muodikasta efektikangasta, jossa on kevyesti rypytetty pinta. Kankaan kohoutumat muodostuvat 2-vartisesta peruskankaasta, jota kankaan nurjalle puolelle jätetty kreppilangasta muodostettu alussidos vetää kutistuessaan koholle. Käytetään mielenkiintoisen rakenteensa vuoksi huippumuodikkaissa iltapuvuissa ja bleisereissä.

Comfortable fit

Toiminnallinen väljyys ja luonnollisuus yhdistettyinä urheilullisiin yksityiskohtiin muodostavat housulinjan, josta välittyy rento elämänasenne.

Complet

Yhdenmukaisesta kankaasta koostettu kokonaisuus hameesta, mekosta, jakkupuvusta tai housupuvusta, jossa on takki tai pidempi jakku.

Composé

Ransk. = yhdistetty. Yhdistelmä vaatteista, jotka on valmistettu erilaisista, mutta yhteensopivista kankaista. Kokonaisuudssa korostuvat kankaiden erilaisuus sekä niiden toisiaan tukevat elementit.

Cool wool

Puhtaasta uudesta villasta tehtyjen kevyiden ja kesäisten vaatekankaiden tavaramerkki.

Côtelé

Samettisidoksinen kangas, jonka oikealla puolella on vakoja. Pienivakoisessa kankaassa on 4-5 vakoa/cm. Leveävakoisessa 1-2 vakoa/cm.

Crash

Engl. = pauke, yhteentörmäys. Eläväpintainen kangas. Kankaaseen on prässätty epäsäännöllisiä, pysyviä ryppyjä. Käytetään muodikkaissa vaatteissa.

Coating

Naturlige eller syntetiske substanser påføres stoffet, og i en efterfølgende proces stabiliseres forbindelse ved opvarmning.

Crespo

Ital. = kihara. Crespo on krepin italialainen nimitys. Kangas tehdään hienosta kampalankavillasta tai villasta ja polyesteristä. Crespo on pehmeästi laskeutuvaa eikä se rypisty helposti. Siitä tehtyjä vaatteita on erityisen miellyttävä pitää lämpimänä vuodenaikana.

Crinkle/ryppykangas

Crinkle tarkoittaa muodikasta ryppyisen näköistä pintaa. Ryppykankaat valmistetaan puuvillasta, silkistä tai tekokuiduista, tai ne sisältävät niitä. Hienot rypyt syntyvät lämpökäsittelyssä. Kangasta ei yleensä tarvitse silittää.

Croisé

Pienimmällä mahdollisella toimikassidoksella tehty kangas. Pehmeä tuntu ja laskeutuvuus. Kankaan molemmat puolet ovat samannäköisiä. Puuvillasta tai sekoitelangoista tehtyä croiséa käytetään paidoissa ja yöpuvuissa, croisé-vuorikangasta työstetään miesten vaatetuksessa esimerkiksi liivien tai hihojen vuorina.

Cross dressing/vapaa tyyli

Perinteisesti toisiinsa sopimattomien pukeutumistyylien sekoitus.

Cutaway-hiha

Niskan taakse kiinnitettävä, selästä ja hartioista avoin yläosa.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi