Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

tekstiili- ja muotisanasto

Laadukkaiden kankaiden ja kuitujen käyttö kuuluvat olennaisena osana PETER HAHNin ylelliseen muotiin. Arvostamme erityisesti miellyttäviä luonnonmateriaaleja, kuten kashmiria, puuvillaa ja silkkiä. Ohessa esittelemme materiaalien ominaispiirteitä ja muotimaailman erikoissanastoa A:stä Ö:hön.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
B
Baby-alpakka

Hienoin alpakkalaatu. Huomattavasti pehmeämpi ja silkinkiiltoisempi kuin normaali alpakka. Baby-alpakkaa saadaan vain nuorilta eläimiltä tai täysikasvuisten alpakoiden suojassa olevista kehonosista.

Babydoll

Pääntieltä löyhästi laskeutuva leninki, joka on usein kaarrokkeesta rypytetty, ja jossa on pienet puhvihihat ja röyhelöitä. Yleensä pastellisävyinen.

Bandana

Pieni huivi, 45 x 45 cm, aiemmin vain kaksipuolisella kuvioinnilla, nykyään monenlaisia kuviointeja ja värejä.

Basics

Puvuston perusvaatteet, joita aina tarvitaan ja joita voidaan yhdistellä moniin eri asuihin.

Baskeri

Villasta tai huovasta tehty päähine. Sukua baretille. Toisin kuin luulisi, baskeri ei ole alun perin Baskimaasta vaan sen naapurialueelta, Bearnista. Keskellä baskerissa on usein lyhyt kangaspätkä pystyssä.

Barbour-takki

Säänkestävä takki, joka on saanut nimensä alkuperäisen valmistajansa mukaan. Valmistettu öljytystä tai vahapintaisesta puuvillakankaasta, vuori ruudullinen ja mahdollisesti irrotettava.

Batisti

Batisti on hyvin ohut, läpikuultava kangas, joka valmistetaan usein puuvillasta tai ohuista sekoituslangoista. Hienon rakenteensa vuoksi sitä käytetään usein alusvaatteisiin, puseroihin ja paitoihin.

Bell bottom

Engl. = Kellopohja. Housujen malli, jolle on tyypillistä matala vyötärö, polviin saakka kapea leikkaus ja alaspäin levenevät lahkeet.

Bermudat

Tietynlaiset lyhyet housut, joita käytetään nykyään vapaa-ajan ja arkivaatetuksena sekä miehillä että naisilla. Lahkeiden pituus vaihtelee juuri ja juuri polvien yläpuolelta polvien alapuolelle. Saaneet nimensä Bermudasaarten mukaan.

Biber

Biber-kankaan pehmeys on saatu aikaan nukkaamalla puuvillakangas yksi- tai kaksipuolisesti. Kangas on lämmittävä, kosteutta imevä ja ilman läpäisevä.

Bi-elastinen

Pituus- ja leveyssuuntaan joustava kangas.

Bikomponenttikuitu/kaksikomponenttikuitu

Kuidut koostuvat kahdesta kuitumateriaalista, jotka eivät kuitenkaan ole kiinteästi sidottuja. Komponenteilla on esimerkiksi erilaiset kutistumisominaisuudet, minkä ansiosta kuidut kihartuvat.

Bird's eye

Kampalankakangas, jossa on tyypillinen pistekuviointi. Sekä loimessa että kuteessa kaksi vierekkäistä lankaa on täysin mustaa ja kaksi seuraavaa lankaa on valkoisella villalla meleerattu harmaaksi. Sidos muodostaa harmaista langoista kankaan pintaan pieniä harmaita pyörylöitä, "linnun silmiä".

Blackwatch

Alkuperäinen skottiruutu, sini-vihreä väritys.

Bleiseri

Alun perin miesten klubitakki, sporttisen elegantti, vyötäröltä kavennettu malli. Bleiseri on yksi- tai kaksirivinen ja siinä on käännetyt kaulukset. Naisten vaatetuksessakin pikkutakin mallisia jakkuja kutsutaan bleiseriksi.

Bleiseritakki

Miesten- tai naistentakki, joka on bleiserityylinen. Siinä on käännetyt kaulukset, vaakatasossa olevat läppätaskut, kapeat hihat ja yksi- tai kaksirivinen kiinnitys.

Body-line

Vartalonmyötäinen leikkaus tai joustavat materiaalit, jotka korostavat vartalon linjoja.

Bolero

Lyhyt, avoin jakku, korkeintaan vyötäröön asti ulottuva. Tyypillisesti bolerossa on kaulus, ja hihat on leikattu usein miehustan kanssa yhtenäiseksi.

Bondaus

Kahden kankaan yhdistäminen liimoilla. Näin syntyy arvokkaan double facen kaltainen kangas, kaksoiskangas, jossa on ylä- ja alapuoli. Sekä liimaamalla että kutomalla yhdistettyä kaksipuolista kangasta voidaan työstää monipuolisesti.

Boot cut -housut

Lantion ja yläreisien alueilta kapeaksi leikatut housut, polvista alaspäin kevyesti levenevät. Lahkeet laskeutuvat suoraan saappaiden ja nilkkureiden päälle.

Bouclé/buklee

Villakankaan elävä pinta on saatu aikaan kerrattujen efektilankojen ja epäsäännöllisten, punosmaisten paksunnosten avulla.

Bourette

Nukka- ja nyppypintainen kangas palttina- tai toimikassidoksisesta bourettesilkistä. Käytetään naisten vaatteissa ja sisustuskankaana.

Bourettesilkki

Kutsutaan myös raakasilkiksi. Kankaassa on näyttävä rakenne. Valmistetaan kokongien lyhytkuituisista loppuosista.

Brodyyri

Yleisnimitys koristeommelluille kankaille. Kuvio neulotaan koneellisesti erityisillä kirjontakoneilla tai käsin. Käytetään puseroissa, mekoissa, iltapuvuissa.

Brokadi

Brokadi on raskas, yleensä runsaasti kuvioitu, arvokas kangas. Brokadikangas oli aiemmin vain aatelisten ja rikkaiden saatavilla, mutta jacquard-kudonnan keksimisen myötä brokadin käyttö on levinnyt. Brokadin valmistus on kuitenkin yhä melko työlästä, joten kangasta käytetään vain iltapuvuissa tai arvokkaissa sisustustekstiileissä.

Budapestilaiset

Miesten kengät. Sydämenmuotoinen reikäkuviointi etukapissa sekä klassinen, hiukan talonpoikaistyylinen malli. Kenkää on valmistettu 1800-luvun lopulta saakka Budapestissä, mistä kenkä on saanut nimensä. Budapestilaismalleja on saatavana myös naisten kenkänä, osassa on tukeva korko.

Button-down/nappikulmakaulus

Paitojen ja puseroiden kaulusmalli. Kauluksen kärjet voidaan kiinnittää napeilla paidan etuosassa.

Byronkaulus

Väljä, edestä avoin paidankaulus.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi