Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Paitapuseroita

Tuoteryhmät
Suodattaminen
Lajitteluperuste:
Suosituimmat
1 2 3 alkaen 7 »

sivu

sivu 1/7

Etsimme juuri sinulle sopivia huipputuotteita.
1 2 3 alkaen 7 »

sivu

sivu 1/7

Paitapuserot tyylin takeena

Valkoinen paitapusero sopii kaikkeen. Pitää paikkansa, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Erilaiset värit, leikkaukset ja kankaat tekevät tästä vaatekappaleesta yleiskäyttöisen, ja siksi se on olennainen osa jokaisen naisen vaatevarastoa. Paitapuseron voi yhdistää rennosti pillifarkkuihin tai tyylikkääseen hameeseen. Kaikille vartalotyypeille ja jokaiseen pukeutumistyyliin löytyy sopiva vaihtoehto. Paitapuseron ansiosta tyylikäs arkipukeutuminen on helppoa kuin mikä.

Ovatko paita ja paitapusero sama asia?

Ensi silmäyksellä ero ei vaikuttaisi olevan kovinkaan suuri. Naiset käyttävät paitapuseroita, miehet taas pukeutuvat paitoihin. Selvin ero on nappilistan sijainti: paidassa se on oikealla ja paitapuseroissa vasemmalla puolella.

Ero juontaa juurensa historiaan. Aatelisrouvilla oli yleensä palvelijatar, joka auttoi heitä pukeutumisessa, ja kun nappilista oli vasemmalla, kamarineidon oli helppo napittaa pusero. Miesten taas oli helpompi napittaa oma paitansa nappilistan ollessa oikealla puolen.

Vaikka kamarineitoja on nykyään kaiketi vain harvoilla, perinne on säilynyt. Suurin ero paitapuserojen ja paitojen välillä kuitenkin niiden leikkaus, joka mukautetaan naisten ja miesten vartalon muotoihin.

Joka tilanteeseen sopiva paitapusero

Miltei loputon valikoima paitapuseroita on naisille tietenkin iloinen asia, sillä tilaisuuksia täydentää vaatekaappia uusilla paitapuseroilla on kosolti. Kahta samanlaista mallia ei ole: niin leikkaukset,kaulusten ja hihojen vaihtelevuus kuin somisteetkintakaavat, että valinnanvaraa ei puutu. Naisten paitapuserot voivatkin olla hyvin erityyppisiä, esimerkiksi

Paitapuseron voi harvoin luokitella vain tiettyyn kategoriaan kuuluvaksi. Useimmiten eri tyylien rajat ovat varsin häilyviä, ja se tekeekin omalta osaltaan jokaisesta paitapuserosta ainutlaatuisen.

Klassinen tyyli sopii kaikkiin tilanteisiin

Olipa kyse kokouksesta, tasokkaasta liikelounaasta tai rennosta illasta ystävien kanssa, yksinkertainen valkoinen paitapusero on aina varma valinta. Myös mustat paitapuserot sopivat moniin tilaisuuksiin, ja ne saa helposti näyttämään aina uudelta yhdistämällä niihin sopivia asusteita tai jakkuja.

Jokainen päättää toki itse, miten tyylikkäänä haluaa esiintyä. Tärkeintä on sopivan kankaan valinta, sillä esimerkiksi puuvilla saattaa vaikuttaa arkiselta ja parhaiten vapaa-aikaan sopivalta.

Naisellinen ja muotoja korostava

Jos haluaa tulla huomatuksi, naisellinen leikkaus on oikea valinta. Vyötärönmyötäinen leikkaus ja ylellinen kangas saavat kantajansa naisellisen puolen hienosti esiin. Myös kukkakuosit ja kauniit kirjailut somistavat paitapuseroita oivallisesti ja keräävät katseita. Strassit ja helmet sekä kaulanauhat, huivit ja rusetit tuovat tervetullutta vaihtelua tähän yksinkertaiseen kaulukselliseen klassikkoon.

Myös hihojen pituudella on merkitystä. Pituusvaihtoehdot ovat lyhyet hihat, pitkät hihat ja 3/4-hihat, mutta myös hihojen muodolla voidaan leikitellä. Ikiaikaiset puhvihihat sekä tarkkaan mietityt hihaleikkaukset muuttavat yksiväriset paitapuserot kuin taikaiskusta hyvin naisellisiksi, ja etenkin farkkujen kanssa ne ovat näpsäkkä yhdistelmä.

Tyylikkäänä juhlaviin iltatilaisuuksiin

Eleganteilla paitapuseroilla on paikkansa myös virallisen luonteisissa tapahtumissa ja juhlissa. Aidosta silkistä tai ylellisestä satiinista valmistetut paitapuserot herättävät huomiota korkealuokkaisen viimeistelyjälkensä ansiosta. Niiden somisteena voi olla röyhelöitä, laskoksia ja huivimaisia nauhakoristeita, jotka kietaistaan kaulan ympärille nätiksi rusetiksi.

Kun tyylin täydentävät hame, bleiseri ja sirot korkokengät, et jää huomaamatta missään tilaisuudessa vaan vedät katseita taianomaisesti puoleesi.

Sporttisesti arkena ja vapaalla

Rennosta pellavasta ja miellyttävästä puuvillasta valmistetut paitapuserot sopivat oivallisesti niin vapaa-ajan puuhiin kuin toimistotöihinkin. Materiaalit tuntuvat mukavalta päällä, ja pellava- tai puuvillapaitaa käyttävä nainen on aina asiallisesti pukeutunut. Raidat ja ruudut tuovat arkeen lisää väriä.

Ja kun sää viilenee, paitapuseron päälle on helppo pukea liivi tai pehmoinen neulepusero . Käytännöllinen kerrospukeutuminen onnistuu käden käänteessä, ja näin paitapuserosta tulee myös talvenkestävä vaate.

Kaulus jokaiseen makuun

Naisten paitapuserojen ajatellaan yleensä olevan hyvin klassisia: pitkät hihat, normaali paidankaulus ja vyötäröä mukaileva leikkaus. Tuttuakin tutumman kauluspaidan lisäksi on kuitenkin paljon muunlaisiakin paitoja. Esimerkiksi bodypaitasuljetaan haarapalassa olevilla napeilla, jolloin paita ei luiskahda housunkauluksesta ulos.

Tunikat taas ovat oivallisia kesävaatteita, koska ne ovat ilmavia ja väljiä. Tunikassa on yleensä vain rintamuksen keskelle ulottuva nappilista. Nappihalkiollinen paitaon välimalli, joka sopii myös toimistossa käytettäväksi ja jossa elegantti ja rento tyyli yhdistyvät luontevasti. Kauluksettomien paitapuseroiden suosio puolestaan lisääntyy koko ajan, joskin seuraavat kaulusmuodot pitävät yhä pintansa:

  • paitakaulus
  • kääntökaulus
  • pystykaulus
  • babykaulus
  • huivikaulus.

Perusmuodoista on monia toinen toistaan huomiota herättävämpiä muunnoksia. Paita- ja kääntökaulukset ovat klassisimmat mallit, kun taas pystykaulusta näkee naisten paitapuseroissa verraten harvoin.

Babykaulus puolestaan on laakea kaulus, jossa on pyöreät kulmat. Huivikaulus on samasta kankaasta tehty jatke, joka tavallaan korvaa kauluksen. Huivikaulus kietaistaan yleensä rennosti rusetiksi, ja se on paitapuseroissa usein käytetty asuste.

Elegantista silkistä sporttiseen jerseyhyn

Ylelliset paitapuserot on valmistettu useimmiten silkistä. Koska silkki on viilentävä materiaali, silkkisen paitapuseron käyttäminen on erittäin miellyttävää. Materiaalina silkki on rypistymätöntä ja kevyttä mutta kuitenkin vetolujaa. Silkkipaidan hoito vain on hieman muita materiaaleja haastavampaa, ja pesussa on syytä olla varovainen.

Kun kyse on vapaa-aikaan tarkoitetuista paidoista ja paitapuseroista, kevyellä ja ilmavalla materiaalilla on sijansa. Puuvilla ja pellava ovat erittäin suosittuja materiaaleja, ja ne tuntuvat iholla miellyttävän pehmeiltä. Ihanteellinen vaihtoehto on viskoosi, joka tuntuu iholla hyvin samankaltaiselta kuin puuvilla. Viskoosista valmistetut paitapuserot eivät kuitenkaan ole niin lämpimiä kuin puuvillaiset, mikä on tervetullut ominaisuus lämpiminä kesäpäivinä. Materiaaleista puhuttaessa on mainittava myös jersey.

Jersey on pehmeä ja joustava kangas, joka näyttää hienon rakenteensa ansiosta ohuelta neulokselta. Erittäin joustava kangas tehdään usein viskoosisekoitteesta.

Muihin materiaaleihin verrattuna viskoosin värjääminen on helpompaa ja sen väri pysyy kauemmin haalistumatta. Sen vuoksi siitä valmistetaan usein painokuvioisia paitapuseroita, joihin myös polyesterin kaltaiset tekokuidut sopivat erinomaisesti. Vaikka valkoinen paitapusero onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis, pitäähän vaatekaapissa olla myös väriä ja kauniita kuoseja!

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi