Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Neuletakkeja

Tuoteryhmät
Suodattaminen
Lajitteluperuste:
Suosituimmat
1 2 3 alkaen 4 »

sivu

sivu 1/4

Etsimme juuri sinulle sopivia huipputuotteita.
1 2 3 alkaen 4 »

sivu

sivu 1/4

Muodikkaat neuletakit viileään vuodenaikaan

Muodikkaan kerrospukeutumisen hengessä tai pelkkänä viittana hartioilla käytettävät neuletakittäydentävät upeasti jokaisen asun. Varsinkin välikauteen neuletakki on ihanteellinen valinta. Aikaisina aamuina neuletakki lämmittää ihanasti, ja kun yö väistyy auringonsäteiden tieltä, voi neuletakin helposti avata tai riisua kokonaan päältään. Riippumatta siitä, onko päälläsi elegantti mekko tai rennot kangashousut, neuletakkeja voi erilaisten värien ja mallien ansiosta yhdistellärajattomasti.

Oikea leikkaus ratkaisee

Yksitoikkoiset neuletakit ovat menneen talven lumia, sillä naisten neuletakeissa riittää nykyisin valinnanvaraa: helmat vaihtelevat polvipituisesta lantionpituiseen ja hihat puolipitkistä pitkiin. Neuletakki valitaan sen mukaan, missä tilaisuudessa sitä on tarkoitus käyttää ja mikä mallipukee käyttäjää parhaiten. Esimerkiksi pieni ja siro nainen suorastaan hukkuu maata viistävään neuletakkiin.

Vyötäröä mukaileva ja muotoja korostava

Vyötäröä myötäilevä neuletakki sopii erinomaisesti naiselle, jolla on kapeat hartiat ja joka haluaa tuoda esiin naisellisia muotojaan. Kapeaa vyötäröä voi niin pitkän kuin lyhyenkin neuletakin yhteydessä korostaa joustinvyötäröllä tai vyöllä. Vartaloaan voi tuoda esiin myös erilaisilla yksityiskohdilla, kuten geometrisilla kuvioilla tai asusteilla. 3/4-hihat saavat jalat näyttämään pidemmiltä. Napittamattomat neuletakit näyttävät myös hyviltä.

Jos haluaa siirtää huomion pois leveähköstä lantiosta, on syytä välttää ylisuuria malleja sekä lantiopituisia neuletakkeja, sillä ne kiinnittävät katseen juuri lantionseudulle.

Väljästi laskeutuva ja rento

Rennon tyylin kaava on lämpöisen neuletakin yhdistäminen tiukkoihin farkkuihin ja tyköistuvaan toppiin. Jos muhkean neuletakin alle pukee väljän yläosan, vartalo näyttää epäsuhtaiselta ja muodottomalta.

Pitkien neuletakkien suosio kasvaa jatkuvasti. Mekkoon ja saappaisiin tai tiukkoihin housuihin yhdistettynä pitkä neuletakki on upea valinta viileisiin päiviin. Asua voi täydentää vielä saalilla tai lakilla, jotta asu on riittävän lämmin myös talvisäällä.

Valkoisesta ja mustasta punaiseen ja siniseen

Hillitty harmaa vai riemunkirjava? Värivalinta määräytyy vuodenajan ja asun sekä tietenkin oman maun mukaan. Mustia housuja ja neulepuseroita voi piristää värikkäällä neuletakilla ja tuoda iloa itselleen ja muille harmaan arjen keskellä. Rohkea nainen valitsee ylleen kuviollisen neuletakin,

mutta myös klassisia sävyjä, kuten mustaa, valkoista ja harmaata, kelpaa yhdistellä. Neuletakit näyttävät tyylikkäiltä sekä arkena että toimistossa, ja värejä vaihtelemalla voi luoda hyvin erilaisia tyylejä. Neuletakeissa on tarjolla erilaisia päänteitä ja neuloksia, ja

myös taskuilla saa kiinnitettyä huomiota. Erimalliset ja -kokoiset taskut tarjoavat riittävästi säilytystilaa pikkutavaroille tai kaivattua lämpöä kylmyydestä kärsiville kätösille.

Neuletakin ei tarvitse olla pelkistetty ja yksivärinen, vaan takkia voivat koristaa vaikkapa norjalaiskuviot, raidat tai ruudut. Jokainen voi itse päättää, haluaako neuletakillaan erottua vai seurata mustavalkoista trendiä.

Lämmin ja muhkea vai ohut ja kevyt

Kylmää talvi-iltaa on mukava viettää paksuun peittoon kääriytyneenä, lämmin teekuppi kädessä höyryten ja mukava neuletakki yllä. Ilmavasta kankaasta valmistettu pitkä neuletakki on helppo heittää harteille kesäisellä rantakävelyllä raikkaan iltatuulen puhaltaessa. Neuletakin sopivuuden tilanteeseen määrittää tietenkin sen materiaali. Yleisimmin käytettyjä neuletakkien materiaaleja ovat

 • villa (esim. mohair)
 • puuvilla
 • elastaani
 • tekokuitu
 • pellava
 • silkki

Materiaalien lämpöominaisuudet, valmistustapa ja kestävyys eroavat toisistaan. Eri vuodenaikoihin ja tilaisuuksiin sopivat erilaiset neulokset ja eripaksuiset materiaalit.

Villa
Luonnonkuituja on kahdenlaisia: kasviperäiset puuvilla ja pellava sekä eläinperäinen villa.

Villan ominaisuudet määräytyvät eläimen elinympäristön mukaan: mitä kylmempi elinympäristö, sitä paksumpi eläimen karva ja siten myös paremmat lämpöominaisuudet.

Alpakanvilla on peräisin eteläamerikkalaisista kamelieläimiin kuuluvista alpakoista, joilla on erittäin paksu turkki. Alpakanvilla on yksi lämpimimmistä villoista ja erittäin pehmeä materiaali, joten siitä valmistetut neuletakit tuntuvat hyvin miellyttäviltä päällä. Kashmirvilla on erittäin hienoa ja tunnettu kalleudestaan, sillä vuohista saa kerittyä vain pieniä määriä kashmirvillaa. Kashmir on poikkeuksellisen lyhyttä, erittäin pehmeää ja ihanan lämmintä.

Angoravuohista kerittävä mohair lukeutuu niin ikään ylellisiin villalaatuihin. Mohairvilla on erittäin tiheää, mutta se on kevyempää kuin lampaanvilla, kuten merinolampaasta saatava merinovilla.

Kasvikuidut

Puuvilla säätelee lämpöä erinomaisesti ja päästää kosteutta lävitseen hyvin. Puuvillaiset neuletakit ovat hengittäviä ja erittäin imukykyisiä. Puuvillakangasta on helppo puhdistaa, ja se tuntuu mukavan pehmeältä ihoa vasten. Puuvilla on myös erittäin joustavaa, ja sen vuoksi puuvillaiset neuletakit rypistyvätkin helposti.

Pellava on ihanteellinen valinta etenkin kesään, sillä se on kevyt, väljästi istuva materiaali, joka suojaa sopivasti tuulelta olematta kuitenkaan liian lämmin.

Muut materiaalit

Polyesteri, polyamidi tai polyakryyli ovat tekokuitujaja yleisesti ottaen hyvin helppohoitoisia ja lämpimiä. Tekokuidut ovat synteettisiä kuituja. Tekokuidut sopivat etenkin hienoa neulosta oleviin ilmaviin neuletakkeihin, jotka täydentävät kauniisti kesäistä asua tai tuovat muodikasta ilmettä talven asukokonaisuuteen.

Yhdistelyvinkkejä

Jos olet sitä mieltä, että neuletakkia voi käyttää vain farkkujen ja t-paidan kanssa, et varmaankaan ole vielä kokeillut neuletakkia näiden lukuisten vaatekappaleiden yhteydessä:

 • hame ja sukkahousut
 • sporttiset tennarit tai mukavat jalkineet
 • vartalon muotoja korostava vyö
 • tyylikäs mekko
 • tyylikkäät ja huomiota herättävät kengät pelkistetyn asun kanssa
 • kauluspaita tai pusero.

Neuletakki sopii useampiin tilaisuuksiin kuin neulepusero sekä mitä moninaisimpiin sääolosuhteisiin. Kiinni napitettuna neuletakki lämmittää ja suojaa tuulelta ja kylmyydeltä. Avattuna neuletakki on taas sopivan viileä.

Naisten neuletakit sopivat oivallisesti muodikkaaseen kerrospukeutumiseen: Useiden päällekkäin puettujen kerrosten avulla vaatetusta on helppo muuttaa lämpötilojen mukaan. Ilmojen viiletessä ei siten tarvitse jättää esimerkiksi kaunista puseroa vaatekaappiin roikkumaan. Neuletakit antavat mahdollisuuden vaatteiden yhdistelyyn ja tyyleillä leikittelyyn.

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi