Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Olemme täällä sinua varten verkkokaupassa ja puhelimitse numerossa 0106667577. Palautusoikeus jopa 30 päivää!

Bleisereitä & jakkuja

Tuoteryhmät
Suodattaminen
Lajitteluperuste:
Suosituimmat
1 2 3 alkaen 4 »

sivu

sivu 1/4

Etsimme juuri sinulle sopivia huipputuotteita.
1 2 3 alkaen 4 »

sivu

sivu 1/4

Bleiseri – monikäyttöinen klassikko

On vain muutamia vaatekappaleita, jotka ovat olleet osa muotiteollisuutta sen alusta lähtien eivätkä mene koskaan pois muodista. Naisten bleiseri on yksi klassisista perusvaatteista siinä missä hyvin istuvat siniset farkut tai pelkistetyt stilettikorkoiset kengät.

Bleiseriä on alkujaan käytetty merivoimien univormuna sekä Englannissa soutu-urheilussa tai sisäoppilaitoksissa ja korkea-asteen oppilaitoksissa. Myöhemmin naiset ottivat sen käyttöön eleganttina vaatteena virallisissa tilaisuuksissa. Nykyään monipuolinen bleiseri kattaa kaikki tyylit ja mieltymykset – rajana sen käytössä on vain mielikuvitus. Saatavana on mitä erilaisimpia bleisereitä:

 • lyhyet bleiserit
 • pitkät bleiserit
 • ylisuuret bleiserit
 • bleiseritakit
 • maastokuvioidut bleiserit
 • farkkubleiserit
 • collegebleiserit.

Miehisestä vastakappaleestaan eli irto- tai puvuntakista poiketen klassisessa naisten bleiserissä on vyötäröä mukaileva leikkaus. Klassisessa bleiserissä on kääntökaulus, kaksi nappia ja kaksi paikkataskua. Se on vaate, johon kannattaa panostaa. Pintamuoti vaihtelee, mutta bleiseri on jokaisen vaatekaapin pysyvä helmi, jota voi käyttää monipuolisesti.

Millaisia stailausmahdollisuuksia bleiseri tarjoaa?

Naisten bleisereitä voi stailata erittäin monipuolisesti. Olipa tilaisuuden pukeutumiskoodi elegantti, rento tai moderni, siisti jakku pitää huolen siitä, että käyttäjä on aina asiallisesti pukeutunut. Klassinen yhdistelmä on bleiseri ja housut tai mekko. Liike-elämässä bleiserin sanotaan leikillisesti lisäävän käyttäjänsä pätevyyttä silmin nähden, mutta sitä voi mainiosti käyttää myös vapaa-ajalla trendikkäänä takkina.

Rento tyyli syntyy bleiserin leikkauksesta: pitkän tai ylisuuren bleiserin sekä vyötäisille solmitun kapean vyön yhdistelmä on aina muodikas ja naisellinen.

Viisi takuulla toimivaa bleiseriasua

Millainen bleiseri sopii mihinkin tilaisuuteen parhaiten, ja miten asua voi täydentää tyylikkäästi? Nämä viisi asuvaihtoehtoa ovat esimerkkejä mitä moninaisimmista stailausmahdollisuuksista.

 • Asu 1: Tyylikkäänä toimistolle kokoukseen

Edessä on tärkeä kokous työpaikalla etkä tiedä alkuunkaan, mitä panisit päälle? Ei hätää. Tähän tilaisuuteen bleiseri on ehdoton nappivalinta. Tilaisuuden pukukoodin mukaan voit yhdistää bleiseriin sopivat housut, jolloin siitä tulee housupuku, tai kapean hameen ja korkokengät. Jos taas haluat vähän revitellä, pue yllesi pitkä bleiseri, paitapusero, leveät farkut ja korkokengät.

 • Asu 2: Shoppailupäivä tyttöjen kesken

Mikäpä olisi mukavampaa kuin tavata ystävät ensin kahvilassa ja jatkaa heidän kanssan sitten shoppailemaan kaupungille! Sitä varten tarvitaan tietysti mukava asu. Oivallinen valinta onkin rento ylisuuri bleiseri, jossa ei ala ahdistaa, vaikka shoppailukierros vähän venyisikin. Bleiserin alle voi laittaa vaikkapa mukavan T-paidan tai hupparin. Sitten vain lempifarkut ja tennarit jalkaan, niin täydellisen shoppailupäivän trendikäs asu on valmis!

 • Asu 3: Edessä illallistreffit

Kerrankin mahdollisuus viettää ilta kaksin: tutun ja turvallisen kumppaninkin kanssa vietettävälle illalliselle on mukava pukeutua omia parhaita puoliaan korostaen. Tiukat farkut tuovat esiin naisellisia muotoja. Yläosaksi voit valita vaikkapa rennon T-paidan, jossa viihdyt, ja päälle pitkän bleiserin, jonka sitaiset vyöllä kiinni vyötäröltä. Vyöllä voit luoda muuten niin asialliseen bleiserityyliin häivähdyksen naisellisuutta. Sujauta jalkasi lopuksi korkkareihin ja viimeistele treffityylisi hyvällä ryhdillä!

 • Asu 4: Bleiseri päällä aamusta iltaan

Päivä täynnä tapaamisia ja päivän päätteeksi vielä cocktailtilaisuus? Tarvitaan muunneltavaa asua, joka on päivällä joustava ja mukava mutta muuttuu illalla varman tyylikkääksi kuin taikasauvan iskusta. Aina toimiva yhdistelmä ovat skinny-malliset farkutja lyhyt bleiseri. Tummansininen ja musta ovat kaikkien tilanteiden luottovärejä, ja kun tummaan bleiseriin yhdistää valkoisen paitapuseron, täydellinen asukokonaisuus tilaisuuteen kuin tilaisuuteen on siinä. Pitkän päivän varalle kannattaa pakata mukaan kaksi kenkäparia: päiväksi mukavat ballerinat tai nauhakengät ja illaksi takuulla tyylikkäät kiiltonahkaiset korkokengät.

 • Asu 5: Eleganttina hyväntekeväisyystapahtumiin, edustamaan ja juhliin

Saitko kutsun hyväntekeväisyystapahtumaan, taidenäyttelyn avajaisiin kaupungin kerman kanssa tai muuhun tärkeään tapahtumaan? On hetkiä, jolloin henkilökohtaista stylistiä kaipaa kipeästi. Mitä siis tehdä, kun jostain pitäisi taikoa tyylikäs iltapuku? Vastaus on tietenkin pelastava bleiseri!

On aivan sama, pukeudutko pitkään iltapukuun vai eleganttiin jumpsuitiin – rennosti hartioille heitetty bleiseri toimii kuin miesten pikkutakki ja pitää sinut myös lämpimänä koko illan. Se on takkia tyylikkäämpi vaihtoehto, mutta ei niin kuuma ja painava kuin päällystakki.

Bleiseriäkin pitää hoitaa

Naisten bleiserit on usein valmistettu erittäin aroista kankaista, joita ei varsinaisesti voi sanoa helppohoitoisiksi. Siksi bleiseriostoksilla on hyvä muistaa tutkia myös vaatteen hoito-ohje ennen kassalle suuntaamista, jotta tiedät, miten kyseinen materiaaliyhdistelmä pestään. Jos ohjeessa on ympyrän sisällä oleva P-kirjain, se tarkoittaa, että tekstiilin saa pestä vain ammattipesulassa tai kemiallisessa pesulassa . Seuraavista kankaista valmistetun bleiserin voi yrittää pestä kotona varovasti käsin:

 • puuvilla
 • jersey
 • polyesteri
 • viskoosi
 • farkkukangas
 • villa
 • silkki.

Toteuta käsinpesussa nämä kuusi vaihetta:

 • Anna vaatteen liota haaleassa vedessä, johon on lisätty hieman mietoa pesuaineliuosta.
 • Hiero tahroja tai muita pinttyneitä kohtia varovasti sormenpäillä. Huomio: Älä käytä harjaa, sillä se karhentaa bleiserin sileitä pintakuituja.
 • Huuhtele vaatetta kylmällä vedellä, kunnes pesuainejäämiä ei enää näy.
 • Aseta bleiseri lopuksi kuivan pyyhkeen päälle ja rullaa se pyyhkeen sisään (niin, että myös pyyhe rullaantuu). Näin ylimääräinen vesi imeytyy bleiseristä pyyhkeeseen. Älä missään nimessä väännä bleiseriä kuivaksi.
 • Ripusta se lopuksi raittiiseen ilmaan ja anna sen kuivua kokonaan.
 • Tarvittaessa voit vielä silittää bleiserin lopuksi. Muista kuitenkin katsoa hoito-ohjeesta oikea silityslämpötila, sillä monet kankaat eivät kestä liian kuumaa silitysrautaa. Höyrysilitysrauta sopii bleiserin silittämiseen oikein hyvin.

Jos bleiserissä on käytetty erikoismateriaaleja, kuten raakavillaa, nahkaa tai Lyocellia , se kannattaa aina viedä kemialliseen pesulaan. Kun annat ammattilaisten huolehtia bleiserin pesusta, uusi lempivaatteesi palvelee sinua vielä pitkään!

Maksu laskulla
Mukavaa ja turvallista
ERINOMAISTA PALVELUA
Jotta olisit tyytyväinen
Palautus
Helppoa ja maksutonta
Tilauspalvelu
0106667577
PETER HAHN Tilauspalvelu
0106667577


Maanantaista perjantaihin klo 9–16.30, lauantaina suljettu.

Tai sähköpostilla osoitteessa
asiakaspalvelu@peterhahn.fi